ALIMENTELE MEDICAMENTE

 De cativa ani tot citind si analizand studii medicale, rezultatele unor cercetari de specialitate am ajuns la concluzia urmatoare ca: alimentele pot fi si medicamente dar medicamentele nu pot fi alimente.
Ce m-a determinat sa ajung la aceasta concluzie?
Am cercetat si am observat, am analizat si testat sa spun asa pe "pielea mea", ca exista o clasa de alimente de categorii diferite, dar care in final exercita un rol benefic asupra sanatatii fizice si chiar psihice.

Care sunt aceste alimente si unde le putem gasi?
Simplu ele se gasesc de baza in gradini, paduri, pe ogoarele din fiecare judet in parte si sunt binecunoscute ca sa le definim astfel:
1- cerealele
2- fructele
3- zarzavaturile si leguminoasele
4- nuci, masline si alte oleaginoase
     
O categorie aparte de plante care sunt intr-adevar medicamente naturale este necesar sa le amintesc sunt sub un nume desigur binecunoscut: plantele medicinale.
Acestea din urma utilizate ponderat in anumite perioade de timp sub forma de infuzie, cataplasme si alte aplicatii sunt o buna sursa de detoxifiere pentru organism.Insa trebuie spus si intarit ca ele nu pot fi alimente decat in anumite situatii depinzand de modul de utilizare.Dar de baza ele trebuie folosite doar ca medicament si nu ca aliment si deasemenea tinand cont de unele obiceiuri poate mostenite sau din auzite ceaiurile din plante nu tin loc de apa.

Deci atentie si cu consumul de apa, nu astepta totusi sa ti se faca sete ca sa bei apa.
Mai ales ca dupa curele de detoxifiere sau chiar in timpul lor, este necesara sporirea consumului de apa, datorita toxinelor care pot impovara rinichiul, deci sa nu il fortam.Totul trebuie sa fie facut cu rabdare si perseverenta, iar rezultatele se vor arata pentru cel care este increzator in aceasta metoda de lucru care respecta principiul.


Daca insa mi-as propune acum, aici, sa descriu aceste alimente naturale si sa enumar toate suratele care fac parte din fiecare categorie, nu mi-ar ajunge timpul si volumul acestei pagini web.
Insa am sa vin in ajutorul tau cu cateva aspecte practice care tin de proprietatile lor, pe care am sa le prezint aici si anume:

a)- detoxifiere, curatare, eliminare deseuri din organism, neutralizare radicali liberi(produsi toxici rezultati in urma unor factori interni si externi ai functionarii organismului).

b)- hranirea ,alimentarea cu proteine, minerale, vitamine si alte substante utile( de exemplu:lipide si glucide) care contribuie la refacerea si sustinerea intregului organism atat din punct de vedere energetic ca efort psihic sau fizic.

c)- regenerarea celulelor, tesuturilor si deci a organelor interne prin asa numitele substante biologic active.

Subliniez ca si acum cand scriu acest articol cercetarile in domeniul plantelor si alimentelor in general au inca un camp vast de zone inca nedescoperite si deci surprizele bune sunt si in viitor.

Cel putin din acest punct de vedere nu pot decat sa ma bucur.Putem fi plini de speranta.
Insa daca vrem sa mai intelegem ce bucurii ne stau in fata noastra sau in gradina noastra, trebuie de azi sa incepem sa ne apropiem tot mai mult de aceste alimente si plante prin a le consuma si a invata sa fim creativi in propria bucatarie.

Atunci vom putea sa le cunoastem mai bine si vom fi o influenta spre binele tuturor celor din jurul nostru.Suferinta poate este destul de prezenta in juraul tau si poate si in tine.Dar tot atat de adevarat este ca medicamentele, iata sunt aici langa noi, atat de aproape.Vrei sa afli mai multe despre cum poti combate afectiunile tale, cum sa gatesti eficient si alte sfaturi utile de la specialisti ?
Viziteaza linkul urmator:
Sfaturi de stil de viata de la specialisti
Esti interesat sa vezi practic un loc unde chiar poti manca sanatos dupa un retetar original care respecta intocmai principiile hranei sanatoase!
Vino si vezi aici pe linkul urmator:
Restaurantul Casa VEGETARIANA


Comments

Unknown said…
Pentru cei care doresc sa aprofundeze subiectul nutritiei recomand studiile medicinei asiatice ( asiaticii fiind si cunoscuti pentru longevitate si viata sanatoasa pe care o duc). Daca aveti nevoie de traducerea acestora sau de orice traducere medicala puteti apela cu incredere la http://www.traduceremedicala.ro/ pentru cel mai bun raport calitate-pret!
Nick said…
This comment has been removed by the author.

Popular posts from this blog

PRINCIPIILE SANATATII SI REMEDIILE NATURALE

EXPERIENTE, AFECTIUNI SI EFECTE POZITIVE ALE PRINCIPIILOR DE SANATATE

SLIM-FIT UN PRODUS EFICIENT IN CURELE DE SLABIRE